RangAdó
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
2010.03.08.
RangAdó 2 - Március végén Szuperdöntőt vív a legjobb négy

Lezajlott a RangAdó 2 országos döntője pénteken, így március végén a négy legjobb csapat méri össze tudását a Szuperdöntőben.

Archív: 2011.01.01.

A vetélkedő végső fináléjába a budapesti Bornemisza Péter Gimnázium XMS csapata, a hajdúszoboszlói Közgazdasági Szakközépiskola Rangfalók csapata, a szegedi Kereskedelmi, Közgazdasági és Vendéglátóipari Szakképző Iskolát képviselő „Tám-adók”, valamint a komáromi K-EMÖ Széchenyi István Közgazdasági Informatikai Szakközépiskola tax(i) nevű ötfős „társulata” jutott be.

A budapesti és a hajdúszoboszlói középiskolások holtversenyben az első helyen jutottak be a végső megmérettetésbe, a szegediek a képzeletbeli dobogó második, míg a komáromiak a harmadik helyet foglalták el.

Az APEH középiskolásoknak indított vetélkedőjének pénteken tartott országos döntőjében – a Kiemelt Adózók Igazgatóságán – a hét régió egy-egy győztese mérkőzött meg.
A március 27-én, az MTV műsorán is nyomon követhető Szuperdöntőben a négy legjobb csapat versenyez.

A pénteki „összecsapáson” a hét csapat többi között totózott, igaz-hamis feleletválasztós feladatot oldott meg, a házi feladatként kapott és otthon kitalált „adós vicceket” adták elő játékos formában, összemérték ügyességüket a „tabu” nevű játékban, illetve számot adtak arról, mennyire ismerik az adótörvényeket, és hogyan igazodnak el a pénzügyek rendszerében.

„Az adózás közös ügyünk” gondolat jegyében meghirdetett RangAdó 2-re az ország 250 középiskolájának csaknem 500 csapata jelentkezett. Az 5 fős csapatok 3 internetes fordulóban vettek részt, majd a legeredményesebbek a regionális fordulókon mérték össze tudásukat, ahonnan régiónként 1-1 csapat került be a vetélkedő országos döntőjébe.

Az APEH második alkalommal meghirdetett középiskolai vetélkedőjének a célja az volt, hogy bővítse a középiskolások adótudatosságát. A vetélkedő kérdései között adózástörténeti érdekességek, alapvető adózási tudnivalók, az adózók jogai és kötelességei szerepeltek.

 

A NAV weboldalai szerzői jogvédelem alatt állnak.
A honlapon szereplő információk változatlan tartalommal és formában szabadon terjeszthetők.

  
  
rss
1054 Budapest, Széchenyi u. 2. - Telefon: +36 (1) 428-5100