Tisztelt Ügyfelünk!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2021-ben is készít adóbevallási tervezetet, amit a munkáltatók, kifizetők által benyújtott adatszolgáltatások alapján állít össze.

Az adóbevallási tervezet 2021. március 15-étől megtekinthető, szükség esetén kiegészíthető, módosítható, illetve jóváhagyható a NAV honlapjának SZJA aloldalán (www.nav.gov.hu/nav/szja/szja), Központi Azonosítási Ügynökön (KAÜ) keresztüli azonosítás után. A KAÜ olyan azonosítási szolgáltatás, ami az ügyfélkapu mellett megteremti az elektronikus személyigazolvánnyal és a telefonos azonosítóval való ügyintézés lehetőségét.

Akinek nincs KAÜ azonosítója, de van érvényes e-mail címe, az alábbi adatok kitöltésével és beküldésével 2021. március 16-áig kérheti a papíralapú tervezet postázását a NAV-nál nyilvántartott címére. A NAV a megadott e-mail címre bevallási tervezetet nem küld, csak a postázási kérelemmel kapcsolatban küld tájékoztatást.

Kérelem az adóbevallási tervezet papír alapon történő megküldésére

Kérem, hogy az adóhatóság küldje meg papíralapú adóbevallási tervezetem a NAV-nál nyilvántartott címemre.- -

A kérelemmel kapcsolatos válaszlevelünket e-mail címére küldjük el.


Ha nincs KAÜ azonosítója kérelmének benyújtására - adóazonosító jelének és születési dátumának megadásával - az alábbi módok közül is választhat:

  • SMS-ben a +36 (30) 344-4304-es telefonszámon a következő formában: SZJA szóköz adóazonosító jel szóköz ééééhhnn (például: SZJA 8901234567 19600319),
  • a NAV honlapjáról letölthető „Kérelem az adóbevallási tervezet papír alapon történő átvételéhez” elnevezésű formanyomtatványon (BEVTERVK),
  • kötetlen formátumú levélben (megadva adóazonosító jelét és születési dátumát),
  • a NAV telefonos tájékoztató rendszerein keresztül (NAV Infóvonal: 1819 és ÜCC: 80-20 21 22),
  • személyesen a NAV ügyfélszolgálatain.