25.000 doboz cigaretta a menekülő csempészautóban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy menekülő, cigarettával megpakolt csempészautót fogtak el. A gépkocsiban 25.0000 doboz adózatlan cigaretta volt.

A pénzügyőrök Mátészalka közelében figyeltek fel egy fekete színű Nissan típusú a NAV által is használt terepjárműre. A járművet megpróbáltak megkülönböztető hang és fényjelzés használatával megállítani és ellenőrizni, azonban a sofőr ezt észlelve felgyorsított és elhajtott. A pénzügyőrök követni kezdték gépkocsit, valamint a helyszínre irányított több járőr segítségével a térségben lévő utakat is ellenőrizték.

Több kilométer megtétele után a sofőr elvesztette az uralmát a jármű felett, mely egy körforgalomnál kisodródva oszlopnak ütközött és az útszéli árokba esett. A balesetet követően a vezető kiszállt és megpróbált elmenekülni, azonban a pénzügyőrök és rendőrök a helyszínen elfogták és bilincsben vezették el. Az összetört autóban és környezetében kiszóródva 25.000 doboz csempészcigarettát találtak.

A pénzügyőrök  a több mint 27 millió forint értékű füstölnivalót és a gépjárművet lefoglalták, a sofőr ellen pedig orgazdaság elkövetése miatt feljelentést tettek a pénzügyi nyomozóknál.

NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg-Megyei Adó- és Vámigazgatósága