Rajzpályázat
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
2010.05.31.
Díjazott iskolások és APEH-esek

Archívumba került: 2011.01.01.

Elegáns helyszín, a Művészetek Palotája adott otthont az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal által meghirdetett két pályázat eredményhirdetésének. Az ünnepi alkalom díszletét a „Te mit tudsz az adózásról? rajzpályázat legjobb alkotásai szolgáltatták. Ezt általános iskolásoknak hirdette meg az APEH, míg a másikban AdóManó történetét folytathatták az adóhivatal munkatársai mesében és képregényben, illetve szlogent vagy rövid szignált alkothattak, amelyek az adótudatosság fontosságára hívják fel a gyerekek figyelmét.

 

 

Szikora János, az APEH elnöke megnyitójában arról a munkáról beszélt, amit az adóhivatal több éve végez annak érdekében, hogy a felnövekvő nemzedék nagyobb barátságba kerüljön az adózással. Ennek egyik állomása volt a rajzpályázat, melyet a 6 -10, illetve a 11-14 éves korosztálynak hirdettek meg és amelyre 480 alkotás érkezett az ország minden részéből.

 

A kisebbek között a békési Gyöngyösi Zsuzsanna lett az első. Jutalma 60 ezer forint értékű vásárlási utalvány. Második Kispál Petra lett Székesfehérvárról, a harmadik pedig Hornyák Emese Budapestről. Ők 30, illetve 15 ezer forintos vásárlási utalványt vihettek haza. A második kategóriában a budapesti Gerőcz Emőke Zsanett nyert Oláh Renáta (Dorog) és Martincsák Kata (Budapest) előtt. Az utalványon kívül valamennyien kaptak még egy-egy festőállványt és krétakészletet is.

 

A sok szemet gyönyörködtető alkotás közül nehezen tudott választani a zsűri, ezért további tíz különdíjat is odaítélt. A 15 ezer forintos könyvutalvány nyertesei: Szőnyi Levente (Monor), Simon Petra (Budapest), Babcsány Dominika (Sajólád), Dankó Fruzsina (Sajólád), Iváncza Máté Gábor (Écs), Rajkai László (Budapest), Gazdag Jázmin Eszter (Tiszavasvári), illetve a Sándorfalva Térségi Alapfokú Művészetoktatási Iskola, a dorogi Eötvös József Általános Iskola és a győri Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézmény.

 

Az APEH-dolgozóknak kiírt pályázaton a legjobb mesét a budapesti Varga Balázs írta. Képregény kategóriában ugyancsak budapesti siker született. Somorjai Juditnak a legnagyobb ellenfele testvére, Nóra volt. A díjnyertes szlogent a győri Sragner Ákos alkotta, míg a győztes szignál komponálója a pécsi Temes Miklós.  

A kiállítás június 6-áig látható a Művészetek Palotájában, utána pedig a Westend üzletközpontban tekinthetők meg a gyermekrajzok. Szeptembertől országos vándorútra indul a tárlat, minden megyeszékhelyen kiállítják a „Te mit tudsz az adózásról?” pályázat legjobb alkotásait.

A beérkezett pályamunkák megtekinthetők a www.apeh.hu/Gyerekeknek, fiataloknak/Rajzpályázat oldalon.

 

A NAV weboldalai szerzői jogvédelem alatt állnak.
A honlapon szereplő információk változatlan tartalommal és formában szabadon terjeszthetők.

  
  
rss
1054 Budapest, Széchenyi u. 2. - Telefon: +36 (1) 428-5100