Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Téves lehet a vírus miatti riasztás
2018.03.07.

Tisztelt Látogató!

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy az „Archív” programok letöltése során az Ön vírusvédelmi rendszere kártékony kódra utaló riasztást küldhet Önnek.

A jellemzően „Trojan.Gen.2 Malware” * kártékonykódra utaló riasztás téves, szaknyelven „fals pozitív” riasztás.  A téves riasztás abból adódik, hogy a vírusvédelmi rendszerek a régi típusú – csak windows operációs rendszerrel kompatibilis – nyomtatványkitöltő program és annak nyomtatványai esetében részleges egyezést találnak „kártékony működésre utaló” programkódokkal.

Vizsgálataink alapján több heurisztikus – tehát viselkedés alapú – riasztást is kaphat vírusvédelmi rendszerétől, mely függ a választott gyártótól.

* Néhány további riasztási minta:

  • Win32.Trojan.WisdomEyes.16070401
  • Malware.Heuristic!ET-2NAtjtqrAaP (cloud)
  • malicious_confidence_62% (D)
  • generic.a
  • Heur.Packed.Unknown

Vizsgálataink alapján az elterjedtebb (65 db) vírusvédelmi szoftver gyártók termékei közül csak néhány (1-4) küldhet Önnek riasztást, hivatkozva a Virustotal.com-on 2018. február 23.-án elvégzett vizsgálatainkra.

A programcsomagok, bár korábban digitálisan aláírásra kerültek, az aláírások érvényességi ideje időközben lejárt, és azok ismételt felülhitelesítésére már nincs mód.

Az esetlegesen okozott kellemetlenségért elnézést kérünk.

Budapest, 2018. február 23.